Residential

Catalan House

Netherby’s current owners sought to honour its original Victorian era character with a confident, respectful contemporary extension.

Client

Brown Constructions

Architects

Jost architects

Photographer

Tom Blachford

Status

Completed while director of meme

To this end, the home’s precious heritage features, including tuck pointed brickwork, encaustic tiles and etched leadlight glass were all painstakingly restored by skilled painters and tradespeople. This detail-oriented approach continues into the new interiors, which place craftsmanship colour and materiality at the fore.

By collaborating with local trades to elevate and renew Netherby’s existing heritage features, its current iteration demonstrates reverence for the fi ne skills traditionally associated with interior design, recontextualised for a contemporary context.

To this end, the home’s precious heritage features, including tuck pointed brickwork, encaustic tiles and etched leadlight glass were all painstakingly restored by skilled painters and tradespeople. This detail-oriented approach continues into the new interiors, which place craftsmanship colour and materiality at the fore.

By collaborating with local trades to elevate and renew Netherby’s existing heritage features, its current iteration demonstrates reverence for the fi ne skills traditionally associated with interior design, recontextualised for a contemporary context.

Parents, children and guests can enjoy separate spaces to live, work and relax, in a home centred on purposeful connection. The positioning of robust living spaces both indoors and out invite organic social interaction throughout the property.